Programok

Szeretettel várunk mindenkit, akinek megtetszett a mi kis dombházunk, és szeretne benne valamilyen programot szervezni. Alapvetően a szellemiségünket elfogadó, azzal szimpatizáló közösségek (Waldorf iskolák, baráti társaságok, családok) jelentkezését várjuk. Lehetőség van különböző táborok (pl. euritmia, néptánc), kultúrális előadások (zene, tánc, színház, kiállítás) és egyéb rendezvények (esküvők, bankettek, találkozók) lebonyolítására is.

Bővebb információért forduljon hozzánk elérhetőségeinken.

Weleda

Dombház | Turmalin-ház

A ma is működő WELEDA cég elindulása 1921-22-re tehető. Azoknak a betegeknek és orvosoknak a kívánságára jött létre, akik a gyógyítást, az egészség fenntartását lehetőleg a természetből származó anyagokkal szeretnék elérni. Akiknek igen fontos a természet védelme. Akik az ember egészségét egyensúlyi állapotnak tekintik, a betegséget az egyensúly felbomlásának, a gyógyítást pedig az egyensúly visszaállításában való segítségnek. Akik szivesen megőrzik a régebbi idők bölcsességét is, kiegészítve a modern természettudomány kétségtelenül igen értékes vívmányaival. WELEDA a kelták szerint a bölcsesség és a gyógyítás istennője.

A WELEDA által alapanyagul használt növények vagy ökológiailag garantáltan védett területről származnak, vagy bio-dinamikus módon termesztettek. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a termőföldet, ahonnan a növény származik, legalább hét évig nem érheti semmilyen szennyezés. Még a földbe kerülő trágya sem jöhet kívülről. Nem lehet a közelben környezet szennyező gazdaság vagy üzem. A növények termesztésekor kihasználják a vetésforgó-, a növény társítások-, az optimális ültetési időszakok szabályait. A növényvédelem kizárólag fizikai úton, illetve a homeopátiás módszernek megfelelően előállított, a környezetre teljesen veszélytelen "preparátumok" segítségével zajlik. Így érhető el, hogy a növényben ismét kialakul a nyomelemek, a vitaminok, a flavonoidok és más bio-aktív anyagok sokszínűsége és mennyisége, mely az egészség védelmére, helyreállítására teszi alkalmassá a növényt.

A WELEDA gyárában kizárólag "zöld" energiát használnak fel. Ráadásul a fűtést például a gyár épületében működő vízesés is segíti. Ez a rendszer mélyen a föld alól indulva a tetőig emeli a vizet, mely így forogva télen fűt, nyáron hűt. Kizárólag újrafelhasznált papírt használnak minden munkához, mely évente több száz tonna papír megtakarítását jelenti. A termékek csomagoló anyagai is kizárólag újra felhasználható anyagok lehetnek.

A WELEDA mint vállalkozás nagy hangsúlyt fektet arra, hogy vevőivel szinte személyes kapcsolata legyen. Ezért, és persze a belátható fejlődés szempontjának is megfelelően, termékeit nem a nagy bevásárló láncok pultjain, hanem gyógyszertárakban, gyógynövény boltokban kaphatják meg. Így megtartja a szinte személyes kapcsolatot a vevőivel.

Weleda | Turmalin-ház Weleda | Turmalin-ház
Letölthető dokumentumok: